Dartz пуска чудовище от титан

Общи 02 август 2012 | Speed-Press.com A- A+ 9635 посещения | без коментари

Латвийската компания Dartz, специализирана в производството на бронирани всъдеходи и смятана за приемник на легендарната руска марка Руссо-Балт, представи новия си проект – високопроходимия модел Nagel Dakkar. За производството на автомобила ще се използват титан, карбон и кевлар.
Моделът е кръстен на руския журналист Андрей Нагел, основал през 1902 г. списанието „Автомобил“. През 1911 г. той изминава зад волана на първия руски автомобил Руссо-Балт C24/55 разстоянието от Петербург до Монте-Карло и преодолява разстоянието от 3260 километра за осем дни.
Освен това от компанията Dartz потвърждават, че разработват не просто поредния нов модел, а създават цял клас под името B.N.U.D.S. Съкращението идва от Bespoke NobleUrban Desert Safety – съотв. поръчкова, благородна, пустинна безопасност. Конструкцията му е тръбна и от титан. Разработена от немската фирма Saxon Automobile Manufactur, чийто тесен специалитет са рали-автомобилите.
Клиентите ще могат да поръчват външното оформление и това на салона според пределите на собственото си въображение и възможности, ала техническите подробности няма да подлежат на промяна.
Габаритната дължина на всъдехода е 4620 мм за версията с три врати и 4920 за тази с четири. Широчината и височината съответно са 2000 и 1700 мм, колесната база е 2910 мм (3210 мм за варианта с 4 врати), а клиренсът е 250 мм. Масата при тези размери обаче е 1890 кг или 1990 кг за модела с четири врати.
Шасито е от карбон и кевлар, моторът е 5,5-литров бензинов битурбо 8-цилиндров мотор AMG с мощност 650 к.с. и макс. въртящ момент 850 Нм, куплиран със 7-степенна предавателна кутия с двоен съединител. Максималната му скорост е 250 км/ч.
Цените на титановото чудовище започват от 250-300 хил. евро, а производството стартира в началото на следващата година, когато ще бъдат направени десет такива автомобила. Към 2015 г. обемът му ще бъде увеличен до 40 единици годишно.


 
Ключови думи:   automobile manufactur, c24, Desert, nagel, saxon
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте