Delta E-4 - бърз и ... електрически +видео

Общи 14 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 5700 посещения | без коментари


В петък на пистата Силвърстоун премина представянето на нов спортен автомобил с електрозадвижване, наречен Delta E-4. Колата е с карбоново шаси, разработено самостоятелно от Delta Motorsport и произвеждано от фирмата KS Composites. По думите на представители на компанията, масата му е едва 85 килограма, което е с 35% по-малко то това на направеното от стомана. В същото време колата напълно съответства на всички европейски изисквания за безопасност.

Още от началото на производството си, който се предвижда за средата на 2012-а, купето ще се предлага в два варианта - Eco и Sport. При първия са използвани два електромотора на фирмата Oxford YASA Motors и комплект литиево-йонни акумулатори с капацитет 32 киловатчаса, разположени под пода на колата. С тях Delta E-4 се ускорява от 0 до 100 километра в час за 6,5 секунди, максималната скорост е 185 км/ч, а пробегът с едно зареждане е 224 километра.



Спортният вариант ще има четири електромотора - по един на всяко колело. Мощността на всеки е 120 к.с., а акумулаторът е с капацитет 48 киловатчаса. От 0 до 100 км/ч това купе Delta E-4 се ускорява за 4 сек. Максималната скорост е 241 км/ч, а автономността около 322 км.

Купето е разработено от Delta Motorsport съвместно с Оксфордския университет и ще бъде показано за пръв път на широката публика на 5 ноември, когато колата ще стартира в RAC Future Car Challenge. В него на старт се допускат само екомашини, които ще трябва да изминат 96 километра от Брайтън, графство Източен Съсекс, Великобритания до Лондон.

 
Ключови думи:   composites, delta, Motorsport, oxford, yasa
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте