Euro NCAP тества семейни и бизнес ванове

Общи 13 декември 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7890 посещения | без коментари

За да състави поредния си рейтинг на автомобилната безопасност, Euro NCAP подложи на разрушителните си краш тестове някои от най-продаваните европейски бизнес и семейни ванове.
От всички единствено Ford Transit Custom постигна максимален резултат от пет звезди. Hyundai H1 и Fiat Scudo отбелязаха по три, а Renault Trafic – две. Припомняме, че Fiat Scudo е технологичен близнак с Peugeot Expert и Citroеn Jumpy, а френският ван се родее с Opel Vivaro и Nissan Primastar.
За максималната оценка на Ford Transit Custom допринесоха възушните завеси. Асистентът за придържане към лентата, който е опция в този модел, получи специалното признание на Euro NCAP.
„Оптимистично смятаме, че безопасността на автомобилите от тази категория ще нарастне значително през следващите няколко години“, заяви д-р ван Ратиген, ген. секретар на Европейската независима организация за автомобилна безопасност. Според него досега вановете никога не са били така добре обзаведени със системи за безопасност.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте