Ferrari създаде нова хибридна задвижваща система

Общи 18 април 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4755 посещения | без коментари

Ferrari създаде нова хибридна задвижваща система, в която въпреки очакванията не е използвана система за съхраняване на кинетичната енергия (KERS). Патентната заявка за новата разработка се оказа в ръцете на журналистите от сп. Car & Driver. Изданието съобщава, че в силовата установка влизат бензинов двигател и два електромотора, един от които задвижва колeлата, а другият осигурява работа на електронните системи, както и на климатроника и електроусилвателя на кормилото. Благодарение на втория мотор се увеличава производителността на двигателя с вътрешно горене - при ускорението не се губи никаква част от въртящия момент при работата на електрониката.
Хибридната система е създадена за използване в автомобилите с прeдноразположени двигатели – като при модела California. Интересно е, че според документацията, подадена със заявка за патент, разположението на един от електромоторите може да се сменя – вероятно компанията експериментира с различни варианти. По-рано шефът на Ferrari Амедео Фелиса спомена, че новата хибридна система може да бъде монтирана на всеки бъдещ модел на италианската марка.

 
Ключови думи:   car driver, ferrari
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте