FIAT 500 е получил най-висока оценка на американските краш-тестове

Общи 21 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3130 посещения | без коментари

Новото поколение на хечбека FIAT 500 преодоля успешно изпитанията за сигурност по стандартите на САЩ. Пресслужбата на американския Застрахователен институт за безопасност на пътното движение (IIHS) информира, че автомобилът е получил най-висока оценка „добър" за всички имитации на удар - преден, заден, страничен и превръщене през покрив. Единственият автомобил от този клас, който до момента е получил същата оценка, е Ford Fiesta. Интересно е да бъде отбелязано, че FIAT 500 получава високите резултати не от първи път: краш-тестовете през август т.г. са показали недостатъчна стабилност на предните седалки, което е довело да тяхното им усъвършенстване.
Автомобилът ще се продава в САЩ чрез дилърската мрежа на Chrysler и ще стане за американския концерн пробив в напълно нов пазарен сегмент. Тестовете на IIHS (неправителствени организации, спонсирани от застрахователни компании) се оценяват като най-важната потребителска характеристика на автомобиля.

 
Ключови думи:   chrysler, fiat, fiat 500, ford, ford fiesta, iihs
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте