Fiat Automobiles е най-екологичният производител на автомобили и през 2009 г.

Общи 02 октомври 2009 | Speed-Press.com A- A+ 942 посещения | без коментари

Един от 25-те най-добре продаващи автомобилни производители в Европа и носител на титлата „Най-екологичен производител” за последните 2 години отново завоюва признанието за автомобилен производител с най-ниски нива на вредни емисии СО2 в Европа. За първата половина на годината автомобилите, продадени от Fiat, са със средна стойност на отделяните вредни емисии СО2 от 129,1 г/км, докато само преди 6 месеца данните бяха 133,7 г/км.

Освен това Fiat постави и нов рекорд: единственият производител, който достигна голямата европейска цел от 130 г/км, която бе определена за 2015 година.

Рекордът от 129,1 г/км, поставен от Fiat, бе потвърден от JATO - лидер в проучванията на автомобилната промишленост, създаден през 1984 и сега опериращ в над 40 държави. Ето и топ 3 на „най-зелените” производители:

Fiat (129,1 г/км), Toyota (132,9 г/км), Peugeot (134 г/км).

Рекордът е резултат от лидерството на Fiat по отношение на най-ниски нива на СО2 в 8 от 21 европейски държави. Основен принос за този забележителен резултат е огромният ръст на продажбите на автомобили, работещи на природен газ. През първата половина на 2009 г. в Европа са били продадени около 65 000 автомобила Fiat Natural Power със средни стойности на вредни емисии от 115 г/км СО2. Това е с 13 г/км по-малко от вече поставения рекорд на марката.

Този рекорд допринесе и за изкачването на 1-во място на Fiat Group Automobiles и сред автомобилните концерни, следван от Toyota, PSA, Renault и Hyundai.

Ето какво каза по този повод Лоренцо Систино – изпълнителен директор на Fiat Automobiles:

„Подобряването на екологията не е цел за бъдещето, а нещо, което трябва да правим сега и ние го правим. Данните са солидно доказателство за усилията на компанията в търсене на иновативни решения, които да доведат до редуцирането на отделяните вредни емисии. Fiat няма да спре дотук. Нашата цел е догодина да подобрим рекорда си чрез влагането на нови двигатели и системи като MultiAir и Start&Stop.”

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте