FIAT предложи на Канада $ 125 милиона за дела й в Chrysler

Общи 07 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3050 посещения | без коментари


Концернът Fiat предложи на канадското правителство, което има 1,7% от акциите на Chrysler, 125 милиона долара за тях. Това е обявил топ-мениджърът на италианската групировка Серджо Маркионе. Канадските власти вече бяха изразили готовност да продадат акциите си от Chrysler на FIAT, без да уточняват, каква сума биха поискали.

В края на миналия месец Chrysler обяви за предсрочното погасяване на дълга си към правителствата на Щатите и Канада в размер на 7,6 милиарда долара, което пък позволи на FIAT да завърши сделката по взимането на 16 процента от акциите на Chrysler за 1,27 милиарда долара.

Преди седмица от Fiat заявиха намерението си да вземат за половин милиард долара още 6% от акциите на старата американска марка, които в момента са собственост на американското правителство. Тази сделка ще позволи на италианците да достигнат контролния пакет акции от 52% в Chrysler.

Канадските и американските власти станаха собственици на акции в Chrysler през 2009-а след обявения фалит на автопроизводителя. Двете правителства, като най-големи кредитори на концерна тогава получиха общо 25% от акциите му, а други 20% получи без пари Fiat срещу технологично, мениджърско и продуктово сътрудничество, останалите 55 процента останаха за американския профсъюз UAW.

 
Ключови думи:   chrysler, fiat
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте