Ford Mustang - Стратегически... само 45 000 бройки през тази година

Общи 08 юни 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1855 посещения | без коментари

Наскоро Ford отпразнуваха излизането на Mustang номер 9 000 000, но компанията определено не бърза да увеличава това число. Така производителят съобщи, че от представителя на моделната 2009 година ще продаде само 45 000 бройки. Това може и да изглежда доста, но само за първите пет месеца на тази година Ford продаде 44 160 бройки, а за същия период на миналата година бяха продадени 64 560 автомобила Mustang.

Mustang е най-дълго продаваният модел на Ford, като автомобилът е представен за първи път на 17 април 1964 година по време на Световното експо в Ню Йорк. В днешно време това представлява един от всеки два спортни автомобила, продавани в Щатите. Само за първите си 12 месеца на пазара от него са продадени 419 000 бройки. За първите две години пък са продадени повече от един милион автомобила. С това е надминат всеки рекорд за единичен модел в автомобилната история.

И за да отпразнува 45-тата си годишнина, Ford ще предлага Mustang за моделната 2009 година със специална емблема, стъклен покрив (опция) и малко промени по интериора.

Въпреки че реално с ограниченото производство реално се губят продажби, всъщност Ford се надява да създаде едно напрежение на очакване преди представянето на фейслифта през следващата година.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте