Ford извади конкуренти на Prius

Общи 15 декември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7185 посещения | без коментари

Ford разпространи подробности за два нови хибрида, изградени на базата на компактния ван C-Max - Hybrid и Energi. Първият е традиционен представител на расата „двойнствени“ автомобили, а вторият – е плъгин, чиито батерии могат да бъдат заредени от контакта за битово електричество.
Пазарната им премиера в САЩ ще се състои през втората половина на следващата година и двете версии ще са конкурнети на Toyota Prius V. Според представители на американския производител хибридният Ford C-Max ще е в състояние да измине на електрическа тяга по-голямо разстояние от Prius, а общият му запас е около 800 км. C-Max Hybrid изразходва средно 6,0 л/100 км.
И при двата модела силовата установка съчетава 2,0-литров 4,0-цилиндров бензинов двигател, работещ по цикъла на „Аткинсон“ с електромотор с литиево-йонни батерии. Сумарната й мощност е 185 к.с.
Петместните компактни ванове са с напълно скриващ се в пода втори ред седалки. При Hybrid свободното пространство за пътниците на предните седалки е 1,5 куб. м (Energi – 1,2 куб. м), а обемът на багажника е равен на 705 литра ( Energi – 540 литра).
Освен това автомобилите са със система, с чиято помощ можеш да отваряш и затваряш вратата на багажника просто като поставиш крак под задната броня, а новата система Sync е способна да покаже къде се намира най-близката станция за дозареждане, както и функцията Brake Coach. С помощта на специални графики, изведени на приборния панел, тя ще помогне най-ефективно да използвате системата за натрупване на енергия при спиране, максимално зарежда батериите и увеличава ходовия запас.
Производството на хибридните Ford C-Max започва през втората половина на следващата година в завода на компанията в Уейн, Мичиган.

 
Ключови думи:   c max, ford, ford c, prius, toyota, toyota prius
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте