FORD НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ 2011

Общи 10 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 5625 посещения | без коментари

Ексклузивно представяне на концептуалния автомобил Ford Vertrek в България – специално за гостите на изложението
Премиера на изцяло новото поколение Ford Focus – с 4 и 5 врати

Специалната изненада за посетителите на Софийския автосалон е концептуалният Ford Vertrek. Европейската му премиера се състоя едва преди няколко месеца – на изложението в Женева през март. Автомобилът онагледява идеята на Ford за нов, по-спортен и елегантен SUV и представя следващото поколение Kuga. Vertrek впечатлява с отличителен дизайн, водещи в класа икономичност и нови технологии. Базиран е на успешната платформа на Ford за автомобили от С-сегмента, която включва новите Focus и C-MAX, и отлично съчетава динамиката, пъргавината и ефективността, които съвременните градски хора търсят.

Премиера на щанда на Ford прави и новият Focus – най-модерният и иновативен модел на Ford. Освен с отличителната си спортна външност – връхна точка в еволюцията на кинетичния дизайн досега, Focus се характеризира и с достъпни технологии. Той предлага на клиентите високи стандарти за качество и майсторска изработка, впечатляваща икономичност и нови нива на динамика. Новият Focus се отличава още с широка гама бензинови и дизелови двигатели – икономични, същевременно много отзивчиви и динамични. Наскоро автомобилът бе отличен с две награди от Euro NCAP за безопасност – заради Системата за активно спиране в града, която следи пътя пред автомобила и автоматично го спира при опасност от предстоящ сблъсък. Другата награда е за Системата за спазване на лентата, при която предната камера следи, дали автомобилът доближава маркировката и прилага леко усилие във волана, за да алармира водача. Focus постигна също и максималните 5 звезди на тестовете на Euro NCAP, включително най-високия възможен резултат за защита на децата при челен и страничен удар. Focus изпъкна още и в категориите за защита на пътниците и пешеходците.

Безспорният хит на Ford е новата Fiesta - най-продаваният автомобил в България за 2010 г. Лидер в класа си на Стария континент за втора поредна година е и абсолютният бестселър на компанията, с над 1 милион продажби от премиерата си досега, при това – само в Европа. Носител на глобалното ново ДНК на Ford – впечатляващ дизайн, иновации, отлично пътно поведение и безопасност, новата Fiesta се откроява още с индивидуалност, стил и технологии. Неслучайно моделът е отличен с множество международни награди, включително престижната Red Dot за дизайн. Офертата за новата Fiesta е повече от атрактивна – едва 144 лв. с ДДС на месец (при финансов лизинг за 5 г. с опция за придобиване и обратно изкупуване).

Доказалият се Ford Focus е еталонът по отношение на удоволствие от управлението. С иновативни технологии, като Control blade и независимо задно окачване, Focus дефинира автомобила в този клас. Ford е марката с най-много победи в Световния рали шампионат, а заслуга на Focus са над 40 от тях. Сега Focus с много екстри се предлага с атрактивно Stop Walking предложение – за 199 лв. месечно, с включено ДДС (финансов лизинг за 5 год. с опция за придобиване и обратно изкупуване).

Клиентите на мултифункционалните автомобили вече имат възможността да избират между два различни и отличителни модела съобразно нуждите си – спортния 5-местен C-MAX или 7-местния Grand C-MAX с двойни плъзгащи се странични врати и иновативен дизайн на седалките за повече пространство и гъвкавост. Новата гама модели се фокусира върху подобрения комфорт, безопасност и динамика и доказва, че компактните еднообемни семейни автомобили могат да бъдат стилни и желани, като същевременно осигуряват пространство и функционалност. C-MAX е носител на титлата Мултифункционален автомобил на България за 2011 г.

Новото Mondeo надгражда имиджа на стилен и динамичен автомобил, предоставящ характерните за марката страхотно пътно поведение, удоволствие от управлението и комфорт за пътниците. Обновеният дизайн на автомобила допълва първокласното му излъчване и подобрено качество, като подсказва за динамиката и спортното му поведение. Интериорът на новото Mondeo също е значително променен към по-високо качество и изисканост чрез педантичното внимание към всеки детайл и употребата на материали от висок клас. Предимство на новото Mondeo са и скоростните кутии, и по-специално новата Ford PowerShift трансмисия с двоен маслен съединител. Моделът предлага широката гама от най-новите технологии в помощ на шофьора, които включват Система за предупреждаване при напускане на лентата, Система за следене състоянието на шофьора и Автоматични дълги светлини. Информационната система за предупреждаване за обект в мъртвата зона, Темпомат, Електрическо детско заключване на задните врати и Камера за обратно виждане.

По време на изложението, на разположение за тест-драйв са Ford Fiesta, новият Ford Focus, настоящият Focus (Stopwalking), Ford Mondeo и C-Max.

 
Ключови думи:   c max, ford, ford focus, kuga
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте