Ford - Отбелязват поредни загуби

Общи 08 ноември 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1190 посещения | без коментари

Нещата в Детройт отиват от лошо към по-лошо, като ниската увереност на потребителите плюс по-малкото предлагане на кредит води до пълен колапс на автомобилния пазар. Ford отбеляза оперативна загуба от 2.7 милиарда долара само за третата четвърт на годината, което вероятно означава, че базираната в Диърборн компания допълнително ще реже откъм работна ръка и продукция.

И тези 2.7 милиарда долара загуби за третата четвърт на годината дори не изглежда да са най-лошото, което стои пред компанията. Ford също така са изгорили със 7.7 милиарда долара от своите резерви в кеш, съобщават от Automotive News. До края на септември Ford имаха на разположение 18.9 милиарда долара, което е видимо по-малко спрямо 26.6-те милиарда от края на юни.

Загубите (преди да се мине моментът с данъците) на Ford за третото тримесечие са 2.9 милиарда долара, което е много над 362-та милиона загуби за същия период на миналата година.

Ford все още могат да се похвалят с ликвидност на близо 30 милиарда долара, но с оглед на факта, че продажбите вероятно ще продължат да падат и през 2009 година, то бъдещето никак не изглежда розово.

„Продължаваме да предприемаме бързи и решаващи действия, изпълнявайки плана си и отговаряйки на резките промени в бизнес средата” – каза изпълнителният директор на Ford, Алън Мълали в официално съобщение в петък. „Имаме стратегия, която е достатъчно многообхватна и конкретна, за да се справи с драматичните промени в днешната среда.”

В опита си поне да забави настоящото „кървене” Ford вероятно ще намали работната си ръка в Северна Америка с близо 10 % - и това до края на януари. Други 2600 почасови работници също ще бъде освободени. В допълнение към намаляването на работните места Ford също така ще премахне и 40 000 автомобила от своите планове за четвъртото тримесечие на годината. Повечето редукции идват от фабриките са леки коли и кросоувъри.

Ford не са излизали на печалба от 2005 година, като не очакват това да стане и поне до 2010 година.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте