Ford - Продължават с агресивния си план

Общи 01 юни 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1750 посещения | без коментари

Ford продължава със своя агресивен план за обрат и развитие в опита си да се възстанови от загубите на стойност няколко милиарда долара от 2007 година. Според съобщение, направено в сряда, най-новите мерки, които ще бъдат предприети, включват съкращаването на 2000 места на работници на пълен работен ден рамките на Северна Америка. Ford вече съкрати и 30 000 места на работници на половин ден. А целта бе да бъдат съкратени повече от 45 000 членове на персонала, както и да бъдат затворени 16 фабрики в Северна Америка, с което вероятно скоро можем да очакваме дори и по-драстични мерки да бъдат предприети.

За разлика от последните доброволни мерки,които бяха предприети, то Ford подчертават, че съкращаването на работни места по никакъв начин не е доброволно. Американският концерн очаква да завърши с процеса на съкращаване до 1 август, като няма да предлага на уволнените някакви специални пакети с акции, както правеше преди, за да ги окуражи да напуснат или да се пенсионират.

Намаляващите продажби на SUV автомобили и намаляващият пазарен дял карат Ford да ускори своите преструктуриращи планове. Автомобилният производител не може да си позволи да чака доброволно напускане от страна на работниците, тъй като не може да чака толкова дълго.

Иначе част от стратегията за преструктуриране включва и намаляването на производството на пикапи и SUV модели. Освен това срокът (2009 година) за завръщане към печалба бе малко отложен.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте