General Motors отново е №1

Общи 08 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5145 посещения | без коментари

General Motors зае първо място по брой продадени автомобили през първата половина на 2011 г. на световните пазари. 4536 млн. единици е реализирала компанията през коментирания период, което с 8,9% повече спрямо същия от миналата. Така Toyota изгуби званието за най-голям автомобилен производител в света, което принадлежеше на японския производител от 2008 г. до 2010 г. вкл.
Второто място по продажби се пада на Volkswagen с 4,13 млн. автомобили, а Toyota е едва на трето с 3,71 млн. бройки. Спадът при японския производител е свързан с дефицита от автомобили след земетресението, довело до затварянето на повече от 500 завода за автомобили или комплектоващи.
Анализаторите на пазара смятат, че Toyota не ще успее да си върне името до края на годината.
Миналата година световните продажби на Toyota бяха в размер на 8,42 млн. автомобили, докато General Motors - 8,39 млн. Тогава на трета позиция се нареждаше Volkswagen с продажби от 7,14 млн. автомобили.

 
Ключови думи:   general motors, toyota, volkswagen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте