General Motors ще вложи 2 млрд. долара за развитие в производството си

Общи 13 май 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5260 посещения | без коментари

Автомобилният концерн General Motors ще вложи в разширяване на производството си в САЩ 2 милиарда долара. Шефът на GM Дан Акерсън заяви пред журналисти, че в следващите 18 месеца огромните средства ще бъдат предоставени за модернизация и увеличаване обема на производството в 17 завода на компанията; инвестициите ще направят възможно създаването на 4000 нови работни места. В частност, 131 млн. долара ще отидат за реконструкция на завода в щата Кентъки, където се произвежда спортният модел Chevrolet Corvette.
Изявлението на Дан Акерсън прозвуча позитивно на фона на финансовия отчет на General Motors за първите четири месеца на 2011 г: чистата печалба на автомобилния производител е скочила три пъти в сравнение със същия период на миналата година и достигна 3,2 млрд. долара. Междувременно позициите на основния конкурент на GM – японския автогигант Toyota – се оказаха съществено нестабилни в резултат на разрушителното земетресение и цунамитое в Япония.

 
Ключови думи:   chevrolet, chevrolet corvette, general motors, toyota
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте