GM инвестира в електрически автобуси

Общи 15 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 6420 посещения | без коментари

General Motors Ventures LLC обяви, че ще инвестира 6 милиона щатски долара в компанията Proterra, която е сред лидерите в областта на разработката на автобуси с нулеви вредни емисии.

В момента, основаната през 2004 година Proterra провежда тестове с три от прототипите EcoRide™ BE-35, които са с изцяло електрическо задвижване. Автобусът е оборудван с литиево-титанатни батерии, които обещават свободен пробег от около 60 километра, а презареждането им може да бъде осъществено за 10 минути.

Според изследванията на Proterra, моделът EcoRide™ BE-35 с лекота може да се справи със стандартните задачи, която изпълняват 80% от градските дизелови пътнически автобуси. При необходимост и след обособяването на зарядни станции, пробегът може да бъде увеличен значително и да бъдат покрити и кратки междуградски курсове.

 
Ключови думи:   general motors
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте