GM сменя европейските управници на Opel

Общи 22 ноември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6215 посещения | без коментари

Стив Гирски, вицепрезидент на General Motors Co., влиза в надзорния съвет на Opel и ще заеме мястото на Ник Райли, който се оттегля през март в качеството си на ръководител на европейските операции на GM.
Гирски е единият от тримата ръководители, които GM внедрява в управата Opel.
Президентът на международния отдел на GM Тим Лий и финансовият шеф Дениъл Аман също влизат в борда на на немския производител.
По-рано този месец американският гигант обяви, че шефът на Opel Карл-Фридрих Страке ще заеме позицията на Ник Райли като глава на Европейските операции на General Motors.
Стив Гирски влезе в GM след натрупан двайсетгодишен опит като автомобилен анализатор в Morgan Stanley. През 2005 г. той за кратко бе в компанията като съветник, преди да стане президент на частната инвестиционна компания Centerbridge. През 2009 г. Гирски се завърна в GM като директор и съветник на главния изпълнителен директор тогава - Ед Уитакър. Година по-късно той бе избран за заместник председател за оперативната стратегия на американския производител.
От март Питър Том, производствен мениджър в китайското подразделение на GM, ще стане член на управителния съвет на производственото звено на Opel.

 
Ключови думи:   general motors, morgan stanley, opel
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте