Google спечели патент за автономни превозни средства

Общи 16 декември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5855 посещения | без коментари

Google спечели патента за производство на превозни средства на автономен режим. Автомобилът индентифицира сам пътната обстановка и черпи данни за това къде и кога може да спре или да завие. Благодарение на сензори превозното средство разпознава околната среда, като дървета, стълбове и други. Потенциалът на тази технология е ясен, автономното возило ще се използва като виртуален екскурзовод. Тоест ще се задава маршрут и когато автомобилът пристигне до крайната точка, изчаква за определен период от време, след което се връща в началната си точка.
Goolge тества през последните няколко години тази технология на моделите Toyota Prius и Audi TT, като автомобилите са изминали повече от 1000 мили в автономен режим. Засега „търсещият гигант” не разкрива подробности за тази технология, докато не приключи разработването й.
Това е поредната правилна стъпка в развитието на автономните автомобили, а когато заработи в комбинация с картите на Google, може да си представите какъв ще е резултатът.

 
Ключови думи:   audi tt, google, prius, toyota, toyota prius
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте