Great Wall Motor с нови SUV-модели и електрически автомобил на автошоуто в Пекин

Общи 03 април 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5365 посещения | без коментари

Китайският автомобилен гигант Great Wall Motor ще представи нови SUV-модели и електрически автомобил на предстоящото автошоу в Пекин през април 2012 г. Компанията, чиито автомобили с марка Great Wall се произвеждат в завода на Литекс Моторс в България, ще демонстрира още 6 собствени разработки на двигатели, както и две собствени концепции на скоростни кутии. На щанда, разположен на 2000 кв. м. площ, ще бъдат изложени общо 20 автомобила.
В SUV- сегмента, където Great Wall Motor е лидер в Китай, освен автомобила на годината Hover H6, посетителите ще могат да видят два нови модела – компактния Hover M4, луксозния Hover SC60, както и концептуален модел на малък SUV автомобил. На изложението ще бъде изложен и автомобилът, с който компанията взе участие в рали Дакар и постигна рекордното за китайска компания седмо място в най-трудното рали в света.
На салона Great Wall Motor ще представи и първия си електрически автомобил – модела C20EV, както и концепция за хибридно задвижване.
В последните години компанията инвестира значителни ресурси в изследвания и развойна дейност чрез собствения си изследователски център. В резултат на това са създадени 6 разработки на собствени двигатели, които също ще бъдат показани в Пекин. Сред тях са двигателят GW4G15B от типа WT, изработен изцяло от алуминий, с работен oбем 1,5 л. и 150 к.с.; 2-литровият агрегат GW4C20 с директно впръскване и турбокомпресор и 218 к.с., 1,3-литровият мотор с два турбокомпресора GW4B13 и 150 к.с., и малолитражният двигател GW3G10T с обем от 1,0 л. и 103 к.с. Освен изброените бензинови агрегати, компанията ще разкрие и две собствени концепции на скоростни кутии под имена DCT и 6MT.
По време на изложението ще се проведе и годишна среща на международните дилъри на Great Wall Motor. Тази година в нея ще участват над 260 представители от около 80 страни.

 
Ключови думи:   great wall, SUV
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте