Great Wall ще участва в рали “Дакар 2012”

Общи 14 декември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7485 посещения | без коментари

Китайският автомобилен гигант Great Wall обяви третото си поредно участие в рали “Дакар 2012“ със SUV модела си Hover. Китайският пилот Джоу Йонг отново ще представи марката в състезанието, което е известно като най-трудното рали в света. Компанията ще се включи с два автомобила. Също зад волана на Hover SUV ще седне и новият съотборник на Йонг - португалецът Карлос Соуса, който участва с екипа на Great Wall за първи път.
Миналата година Йонг финишира на 22-ро място с Hover, като успя да завърши на 12-о, 13-о и 15-о място в различните етапи на ралито – нещо, което преди това не е постигано от китайски автомобилен пилот. Карлос Соуса е участвал в ралито 12 пъти и е финиширал успешно в рекордните 11 участия. Той е в челната десятка на състезанието при 8 от тях, а най-високото му класиране е четвъртото място през 2003 г.
Колите, които ще бъдат използвани за рали “Дакар”, в момента се подлагат на финални етапи на тестване в пустинята Сахара за да се оптимизира ефективността им преди да бъдат изпратени в Аржентина през декември. Сахара е избрана за тестовете поради грубия и разнообразен терен и екстремни метеорологични условия. Тестовете там имат за цел да подготвят автомобилите за тежките изпитания на рали Дакар през 2012 г.
SUV моделът Hover, който ще участва в състезанието, е базиран на стандартното производство на автомобила. Въз основа на опита от последните 2 години Great Wall намалява дължината на колата за по-гъвкаво и динамично представяне. Бензиновите двигатели от предишните състезания ще бъдат заменени с дизелов мотор според последните тенденции при състезателните автомобили. Така със същия обем на резервоара Hover ще може да изминава по-дълги разстояния с едно зареждане и да се представя по-агресивно в състезанието.
Извън рали “Дакар”, 5-местният SUV модел е най-изнасяната китайска кола в сегмента си и води по продажби в Китай 8 години по ред с общо 120 144 продадени бройки от модела досега и 26 000 изнесени извън страната. Hover в момента се предлага на редица пазари извън Китай, включително европейския и австралийския, като ще се произвежда и у нас от 2012 г. край Ловеч в един от най-модерните заводи в света. В момента моделът се предлага у нас в 13 представителства на марката Great Wall в цялата страна. Моделът е с богато стандартно оборудване, което включва автоматичен климатик, ел. стъкла, лети джанти, аудио уредба с MP3 и много други.


 
Ключови думи:   great wall, SUV
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте