GTA Spano - В 99 бройки

Общи 01 май 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 2023 посещения | без коментари

Почитателите на видео игрите може и да асоциират буквите GTA с толкова известните автомобилни серии Grand Theft Auto, които направиха революция с появата си, тъй като по атрактивен начин показаха едно каране из града от птичи поглед. Разбира се, по-късно сериите бяха леко подновени и вече предоставят обичайния за куестовете поглед (в допълнение към досегашния вариант)... но не за това става дума.

Но в конкретния случай става дума за името на испански отбор, който кара няколко коли в шампионата на Формула 3. Състезанията обикновено са един от най-добрите начини да се изгражда репутация, което е идеално доказано от Ferrari и McLaren във Формула 1.

Съответно, за да се достигне до повече хора, е необходимо да се пусне шосеен модел. Точно това е и причината GTA Motor да опитат сами да пуснат своя модел – Spano. Производството ще бъде ограничено до 99 бройки, въпреки че след като бъде пуснат моделът, се очаква да бъдат представени и серия версии.

И понеже стана дума за опита в моторните спортове, който представлява ключов фактор, то това си личи в шасито, което е конструирано чрез комбинацията от Кевлар и въглеродни влакна с допълнително малко титаний. Двигателят от друга страна е напълно уникален. Той представлява V10 агрегат, който е разположен надлъжно отзад, изпращайки 780 к.с. и въртящ момент от 920 Нм към задните колела посредством седемстепенна секвенциална ръчна трансмисия.

Други технологии, които са заимствани от състезанията, са геометрията на двойното качване и регулируемите амортисьори. Гумите също са аналогични с тези, ползвани в надпреварите – в случая те представляват специално развити Pirelli PZero с размер 255 мм и 19 цола отпред и 355 мм и 20 цола отзад. Спирачната уредба включва 380-милиметрови карбоново-керамични дискове с шестточкови апаратчета от AP Racing.

Първоначалните тестове показаха, че новият суперавтомобил ще ускорява до 100 км/ч за по-малко от три секунди. Максималната му скорост по предварителни данни възлиза на 350 км/ч. И все пак би било добре да се направи независим тест, за да могат да бъдат потвърдени тези показатели. Ако това се окаже вярно обаче, марки като Lamborghini и Ferrari също могат да се чувстват застрашени.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте