Gumpert показа Tournante

Общи 11 февруари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2161 посещения | без коментари

Производителят на спортни автомобили Gumpert разкри първите официални снимки Tournante, с която ще покаже доста индивидуалистична идея относно това как трябва да представлява един Fast Tourer. Дизайнът на колата идва от италианското ателие Touring Superleggera. Колата ще е с централно разположен V-образен 8-цилиндров мотор. Макс. мощност на базовия 4,2-литров мотор е 700 к.с. Предавателната кутия е TT40 с възможност за смяна на предавките от волана.
В разработването на 2-местното купе са заложени доста елегантни идеи, съчетани обаче с достатъчно пространство и комфорт. Резултатът обаче е раждането на нов клас, който съчетава икономията на гориво, с невероятната динамика и удоволствието от управлението, а именно - този на „фаст турърите". Особено внимание е отделено на аеродинамиката, сцеплението, двигателя и вентилацията на спирачките, като обаче не са пропуснати и комфортът и ергономията, като е премахнато всичко излишно. Композитни панели, отварящи се нагоре врати и широк заден капак, са останалите подробности, които разкрива немският производител.
В Tornante са ясно различими гените на рекордьора Apollo, който също е дело Gumpert. Окачването от двойни триъгълни носачи на Apollo е било настроено специално за мисията на този бърз турър. Наред с базовата версия през 2012 г. производителите ще предложат и други алтернативи, но това ще стане не по-рано от 2012 г. Официалната премиера на модела е насрочена за изложението в Женева.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте