Hennessey Viper SRT 10 - Когато си мислехме, че няма накъде по-добре...

Общи 20 декември 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2930 посещения | без коментари

Фирмата Hennessey Performance е най-добре позната заради своите доработки на митичния Dodge Viper. Последното им произведение е модификация на Viper SRT10, подготвена да влезе в производство през 2008 година. Моделът ще трябва да опонира на предстоящия да излезе Chevy Corvette ‘Blue Devil’. Наречен Venom 650R, пакетът включва подобрения по системата за отработени газове и каталитичните конвертори, с които са изстискани допълнителни 78 к.с., благодарение на което пиковата мощност става 678 к.с.

Допълнителните конски сили позволяват на Hennessey Viper да ускорява до 150 м/ч (240 км/ч) за 1.5 секунди по-малко (съответно 15.5 секунди) в сравнение със серийния Viper. Спирачките също са модифицирани,за да редуцират теглото на автомобила.

За да се уверявате дори само от външния вид на колата си, че карате именно Venom, можете да разгледате екстериора и да видите лепенките 650R. Настилката на пода отвътре е брандирана с логото на Venom Power, а в допълнение има и плакети със серийния номер в кабината и под предния капак. С това всъщност ще покажете и на хората, че не управлявате един обикновен Viper, доколкото това може да се каже за един Dodge Viper SRT10.

Максималната мощност на Venom 650R би трябвало да е близо до тази на Corvette ‘Blue Devil’, когато автомобилът се появи през 2009 година. И все пак ще може да се говори за предимства и недостатъци на двата автомобила, едва когато и двата са на разположение да бъдат тествани.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте