Hyundai Genesis Coupe пристигна в България

Общи 19 януари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1942 посещения | без коментари

Genesis Coupe, представен преди три месеца на автосалона в Париж, вече пристигна и в България. Спортният автомобил бе представен официално в централния шоурум на Hyundai в София по време на връчването на официалния вносител на марката за България – Индустриал Комерс престижно отличие, присъдено от правителството на Република Корея.
С мощност от 303 к.с. от 3,8-литровия V6 двигател и ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 6,5 сек Genesis Coupe е най-бързия сериен модел в историята на компанията.
Отвън и отвътре дизайнът е провокативен. Предницата има подчертан спортен характер - издължения капак, детайлите на бронята и характерните фарове се съчетават така, че да съответстват на димачинния дух на купето.
Всеки от двата налични двигателя – 3,8-литров атмосферен V6 Lambda RS с мощност 303 к.с. и 2,0-литровия 4-цилиндров Theta с мощност 210 к.с. гарантират сензационно представяне на Genesis Coupe. Базираният на доказалия качествата си Lambda V6, високоефективен вариант RS (Racing Sport) включва няколко модификации, предназначени да повишат мощността на 303 к.с. при 6300 об/мин и въртящия момент на 361 Нм при 4700 об/мин, което позволява на Genesis Coupe да се ускори от 0 до 100 км/ч само за 6,3 сек.
Изпускателната система е оптимизирана за постигане на по-ниско съпротивление, което допринася за повишаване на скоростта и осигурява „по-спортен” звук при работа на двигателя.

 
Ключови думи:   genesis, hyundai, lambda, racing sport, rs racing
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте