Hyundai започва продажбите на Genesis Prada

Общи 20 май 2011 | Speed-Press.com A- A+ 11950 посещения | без коментари

Hyundai Motor Company пуска на корейския пазар ограничена серия от модела Genesis Prada, направен със сътрудничеството на италианската модна марка.
Автомобилът е създаден на базата на седана Genesis 2012 и оборудван с награждавания двигател на Hyundai Tau 5.0 Gdi. Моделът направи световната си премиера на специална пресконференция в известна галерия в центъра на Сеул в присъствието на над 100 ВИП-гости и висши служители на компанията.
Двете компании работиха заедно върху усъвършенстването на модела в продължение на две години, след като показаха прототип на специалното издание на автосалона в Сеул през 2009. Сега за първи път се появява и производствен модел.
Съвместният проект е резултат от стремежа на Hyundai и на Prada да създадат уникална версия на модела Genesis, предназначена за най-изисканата клиентела. В частност проектът отразява новите маркетингови директиви на Hyundai, синтезирани в мотото „Ново мислене. Нови възможности".
Задвижването на автомобила е поверено на разработения от Hyundai двигател Tau V8, който неизменно се нарежда сред 10-те най-добри двигатели в класацията Ward през последните три години. Агрегатът Tau 5.0 Gdi, с който е оборудван Genesis 2012, осигурява мощност от 430 к.с. и максимален въртящ момент от 510 Нм. Той е куплиран с осемстепенна автоматична трансмисия, която позволява на шофьора да се наслади максимално на мощта и динамиката на автомобила.
Genesis Prada се предлага в три специални цвята - Black Nero, Blue Baltico и Brown Moro, като покритието се полага по специална технология на три пласта със стереоскопичен перлен ефект. Тъмният хром на радиаторната решетка, емблемата и дръжките на вратите са отражение на покритите с паладий катарами на чантите на Prada. Сред иновациите, внесени от Prada са още 19-инчовите алуминиеви джанти и външната антена с клиновидна форма.
Във вътрешността на купето арматурното табло и тапицерията също са променени. Използван е марокен - емблематичната за Prada висококачествена кожа, която придава на интериора луксозен и изискан стил.

 
Ключови думи:   genesis, hyundai, hyundai motor, hyundai motor company, prada, tau
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте