Hyundai представи новия Grandeur в Сеул

Общи 14 януари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1960 посещения | без коментари

Hyundai Motor Company представи новия си модел Grandeur на специална церемония в Сеул в присъствието на повече от 300 VIP гости. При разработването му дизайнерите на Hyundai са следвали концепцията Grand Glide. Grandeur има спортно и в същото време изискано излъчване. Дълъг е 4910 мм, широк - 1860 мм и висок 1470 мм. При него колесната база е 2845 мм - с 65 мм повече от тази на предишния модел.
Стандартно е оборудван с 6-степенна автоматична трансмисия и се предлага с два бензинови двигателя - новия Lambda II 3.0 GDI (279 к.с./ 310 Нм/8,6 л/100 км) и Theta II 2.4 GDI (201 к.с./ 250Нм/ 7,8 л/100 км).
Шасито поема и разпределя равномерно енергията от евентуалния удар по цялото купе. Grandeur e оборудван с най-модерните системи за сигурност - за динамичен контрол (VDC - Vehicle Dynamic Control), за управление на стабилността ( VSM - Vehicle Stability Management), да наблюдение на налягането на гумите (TPMS - Tire Pressure Monitoring System) и за сигнализация при рязко спиране (ESS - Emergency Stop Signal) .
Всички нива на обзавеждане предвиждат девет въздушни възглавници, включително и такава за коленете на водача. Облегалките пък свеждат до минимум риска от травми на врата при удар отзад. Интелигентният круиз-контрол се включва и изключва сам в зависимост от трафика. Освен това автомобилът разполага с интелигентен асистент при паркиране.
Hyundai възнамерява да продаде 100 000 броя от Grandeur до края на годината, а през 2012 г. - 120 000 в цял свят.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте