Hyundai разбули i30

Общи 13 септември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5505 посещения | без коментари

На започналия от днес за медиите автомобилен салон във Франкфурт Hyundai разкри официално второто поколение на модела си i30, един от най-успешните представители на сегмент С. Припомняме, че през 2007 г. това беше първият автомобил от гамата на корейската марка, получил новия буквено-цифрен индекс като име, както и първият, проектиран и конструиран в Европа. Следващата му генерация също идва от Стария свят, и по-конкретно – от Техническия център на Hyundai Motor Europe в Рюселхайм, Германия. Новият i30 представлява еволюция на уникалния дизайнерски език на Hyundai “флуидна скулптура“.
Звездата на пресконференцията бе Юрген Клинсман, като символ на футболния ангажимент на компанията.
Дизайнът на i30 е още по-ярък. Хечбекът e с дължина 4300 мм, широк е 1780 мм и е висок 1470 мм. Колесната му база 2650 мм, а багажникът събира 378 л.
Гамата на двигателите включва 1,4-литровия дизелов мотор с макс. мощност 90 к.с., 1,6-литровият с макс. 110 к.с. и още един 1,6-литров с макс. 128 к.с.
Три са и бензиновите версии на двигателите - 1,4-литров с макс. 100 к.с., 1,6-литров с макс. 120 к.с., и още един със същия работен обем и мощност от 135 к.с.
Всички мотори се куплират с 6-степенни механични и автоматични предавателни кутии.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте