Hyundai - Развиват хибрид, работещ с втечнен газ...

Общи 08 юли 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1348 посещения | без коментари

Наскоро стана ясно, че Hyundai са петият по големина автомобилен производител в света (когато се включат и продажбите на Kia). Сега пък корейците показват, че няма да се задоволят с това, ами възнамеряват да спечелят вниманието на автомобилната индустрия и с друго нещо – компанията ще пусне първия в света хибриден автомобил, задвижван от литиево-йонни батерии и способен да се движи с втечнен газ (LPG).

Hyundai потвърдиха, че въпросната кола ще влезе в продажби от юли следващата година – първоначално само в Южна Корея, а след това на базата на евентуалния успех и в повече страни. Новият хибрид ще бъде базиран на седана Elantra (известен също и като Avante в някои пазари).

Автомобилът притежава 1.6-литров двигател LPG Gamma с принудително впръскване и електрически мотор с мощност от 15 kW, както и с безстепенна автоматична трансмисия CVT. В резултат на това хибридът Elantra ще емитира само 103 г/км СО2 и благодарение на спестяването от гориво допълнителната цена на технологията бързо ще бъде компенсирана (според изчисления на цените на LPG в Южна Корея за две години).

Това ще бъде първият автомобил в света, който ще ползва литиеви полимерни презаредими батерии – те ще бъдат осигурени от лидера в производството на батерии LG Chem. Литиевите полимерни батерии имат значителни предимства пред литиево-йонните батерии, като това включва по-висок капацитет, по-ниски производствени разходи, по-голяма устойчивост при евентуални инциденти, а и имат повече цикли на зареждане и изпразване на батериите,преди да започне да намалява ефективността им.

Тъй като хибридът Elantra е все още в процес на развитие, то повече подробности около автомобила ще бъдат представени малко преди дебюта му през юли следващата година. До 2010 година пък Hyundai се надяват да пуснат своята новаторска хибридна система в повече модели.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте