Hyundai с електрически модел

Общи 09 септември 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1583 посещения | без коментари

Hyundai Motor Co. демонстрира първият си модел, задвижващата система на който използва само електрическа енергия. Електрическият автомобил BlueOn, който е разработен на базата на серийната версия на i10, е в състояние да развие максимална скорост на движение от 130 км/ч и да измине с един заряд на батерията си 140 километра.

Следващата стъпка в развитието на Hyundai BlueOn е предоставянето на 30 негови представителя на различни правителствени организации за пълноценни и реални тестове. Колите ще бъдат доставени до октомври тази година, а събрани данни през следващите около 2 години ще бъдат използвани предимно за планирането на мрежа от станции за зареждане.

Компактният Hyundai BlueOn разполага с електрически мотор, захранван от иновативна литиево-йонна полимерна батерия (16.4 kWh). Максималната мощност, на която могат да разчитат водачите на BlueOn е 61 кВт или около 80 конскrи сили, а максималният врътящ момент е 210 Нм.

Презареждането на батерията на Hyundai BlueOn може да се извърши за около шест часа (220V), а с бързо зарядно (380V), 80% заряд се достигат за около 25 минути.

Hyundai планира да произведе около 2500 представителя на BlueOn до края на 2012 година.

 
Ключови думи:   hyundai, hyundai motor, hyundai motor co
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте