Hyundai с нова високотехнологична 6-степенна предавателна кутия

Общи 23 декември 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1309 посещения | без коментари

С цел да намали разхода на гориво и вредните емисии отделяни от автомобилите си, Hyundai Motor Company завърши най-новата си 6-степенна скоростна кутия, която редуцира разхода на гориво с цели 12 процента.

Проектирана за вграждане в леки коли и SUV модели с напречно разположени двигатели, новата 6-степенна скоростна кутия поставя Hyundai в елитния клуб на автомобилните производители, разработили свои собствени 6-степенни трансмисии ( след Тoyota и GM/Ford ). По този начин Hyundai за пореден път демонстрира своята технологична напредналост и способност за постоянно развитие.

Най- голямото предимство е проекта, който прави трансмисията значително по-лека и компактна от всички останали 6-степенни скоростни кутии на пазара днес., коментира г-н Хонг-Мин Ким- продуктов мениджър на този проект. На практика този дизайн е толкова уникален и напрадничaв, че Hyundai са подали молби за близо 300 патента за защита на интелектуалната си собственост.

За потребителите новите шест скорости означават по-добро поведение поведение на пътя. Първия модел, на който ще започне да се вгражда скоростната кутия е новият Hyundai Grandeur с 3.3- литров V6 мотор. В този случай разходът на гориво ще бъде намелен с 12,2 %, ( от 10.1л/100км на 9л/100км ) като динамичните характеристики не само ще се запазят, но и ще се подобрят осезаемо- ускорението до 100 км ще става с 2,5 % по бързо( от 8 сек. на 7.8 сек. ) ,а от 60км до 100км с цели 11 % ( от 4.5 сек. на 4 сек. ).

Новият продукт също така не се нуждае от поддръжка: Смазочната течност се слага еднократно и не изисква периодична подмяна.

Разработена за период от 4 години, скоростната кутия разполага с множество технически постижения и въпреки допълнителната шеста предавка, тя е с 12 кг. по-лека от 5-степенната трансмисия, която ще замести. Също така е с 41 мм по-къса и е значително опростена – за направата й ще са нужни 62 компонента по-малко, което от своя страна ще намали себестойността й и ще увеличи живота й.

Когато става въпрос за предавки - колкото повече са те, толкова по-добре. Допълнителната шеста ще скъси интервалите на превключване, осигурявайки по-добър баланс между ускорение и консумация на гориво.

Благодарение на уникалните решения в технологично отношение е постигнато стабилно хидравлично налягане при всякаква скорост, което спомага за плавна и ултра бърза смяна на предавките по всяко време.

Новата 6-степенна скоростна кутия е в производство от този месец, и ще бъде монтирана за пръв път през януари месец 2009 в новия Hyundai Grandeur. Трансмисията ще се произвежда в общо пет модификаци, за да пасне в широката гама от дизелови и бензинови двигатели на Hyundai. Цели 16 модела ще се сдобият с новата скоростна кутия, включително и фейслифтът на Santa Fe очакван в края на 2009.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте