Infiniti Q50 Eau Rouge налива плът

Общи 03 януари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5805 посещения | без коментари

Q50 Eau Rouge е поредната дизайнерска студия на луксозната японска марка за високоскоростен продукт. Както вече ви разказахме, концепцията ще бъде представена официално на автомобилния салон в Детройт, който започва от 13 януари. Компанията обаче пусна и официално изображение на автомобила, кръстен на знаменитата писта Eau Rouge. Дизайнът залага на аеродинамиката и е силно вдъхновен от стила на четирикратните шампиони във Формула 1 – отбора Infiniti Red Bull Racing, спомогнал за разработването на модела. Повечето елементи от каросерията на Q50 Eau Rouge са направени от карбонкомпозитни материали, а за база е послужил спортният луксозен Infiniti Q50, като концепцията е по-ниска и по-широка. Непроменени остават само покривът и профилите на вратите. Резултатът е поразителен мускулест, но рафиниран дизайн.Акцентите в Infiniti Q50 Eau Rouge включват дълбок и високоефективен преден карбонов сплитер, заден дифузер, странични престилки, карбонови покрив и рамки за страничните огледала, 21-инчови лети джанти от олекотени сплави и два спортни ауспуха под масивния, но хармоничен заден спойлер.
Екипът от дизайнери на Infiniti, начело с Алфонсо Албеза, е силно повлиян от колегите от тима Infiniti Red Bull Racing.
„Общата ни страст към високите показатели с Infiniti Red Bull Racing прерасна в желанието ни да покажем как би трябвало да изглежда високоскоростен вариант на Infiniti Q50“, споделя Албеза. „В дизайна има много щрихи от Формула 1. Особено в скулптурираната предна част и задния аеродинамичен пакет, взели извивките си директно т болида RB9“, добавя той.
Освен това Infiniti окуражава социалните си фенове да видят концепцията Q50 Eau Rouge преди официалното представяне на модела на салона в Детройт на 13 януари. От днес те ще могат да следят онлайн презентацията на новия прототип на марката. Като споделят и коментират чрез социалните медии като Twitter, Facebook и Weibo, феновете ще могат да изграждат образа на модела във виртуален гараж. Всяко споделяне ще спомага за изработването на индивидуални части за Q50, така че колкото повече „шервате“, толкова по-бързо ще построите автомобила. Можете да следите всичко на unveil.infiniti.com.
Допълнителна информация за Q50 Eau Rouge ще има след пресконференцията на Infiniti по време на салона в Детройт, която започва на 14 януари от 09:20 ч. местно време.

 
Ключови думи:   Infiniti
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте