Jaguar XF - Очаквайте нови версии

Общи 22 ноември 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1130 посещения | без коментари

През този месец се появиха серия съобщения от страна на Ратан Тата, шеф на Tata Motors и настоящ собственик на Jaguar. Най-новата публикация в чуждите медии е отново в унисон с тях, а именно, че е дадена зелена светлина на проекта за coupe и открит вариант на XF

Според вътрешен източник, който наскоро е дал интервю пред изданието Auto Express, Tata са потвърдили развитието на няколко нови модела, включително версии, базирани на новия ХК, плюс изцяло нов модел.

Първият от бъдещите модели ще бъде открит вариант на XF, за който се предполага, че ще се нарича XF Roadster. Колата се очаква да бъде с мек сгъваем покрив и вероятно по-къса база в сравнение с настоящия XF – за да се подпомогне допълнително повратливостта и стабилността на модела.

Също така се говори и за производство на стилен двуврат автомобил, който просто ще се нарича XF Coupe. Цените и на двата модела вероятно ще бъдат доста по-високи спрямо тези на настоящия седан XF, но няма да достигат чак тези на XK, за да не отнемат от продажбите му. Задвижващите системи ще бъдат заимствани директно от седана, което ще позволи на новите модели да се конкурират директно с модели като Audi A5 и предстоящия да се появи Mercedes Benz E-Class Coupe.

Други модели, които се разработват, включват XFR модел с V8 двигател с компресор, като тази страховита комбинация ще предоставя мощност от повече от 500 к.с. Очаква се моделът да се появи по време на автомобилното изложение Детройт, което ще се проведе през идния януари. След това ще има и нова R версия на и без това достатъчно потентния XKR, оборудван със същия двигател като XFR. В края на 2010 година ще трябва да видим и пускането на следващото поколение на седана XJ. След това очакваме и появата на нов достъпен и доста лек спортен автомобил, който да се конкурира с модели като Porsche Boxster и Mercedes Benz SLK.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте