Johnson Controls създаде многопластово 3D информационно табло

Общи 08 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2650 посещения | без коментари

Johnson Controls, глобален лидер в производството на автомобилни интериори и електроника, разработи новаторска концепция за инструментално табло, което комбинира множество пластове информация, за да генерира триизмерен (3D) интерфейс. Многопластовото информационно табло, предназначено за големи и средно големи луксозни автомобили, създава реалистичен изглед на външната среда за по-безопасно и ефективно шофиране.
Концепцията за многопластово информационно табло следва тенденциите в развитието на индустрията и предпочитанията на потребителите. Тя включва най-новата thin-film transistor (TFT) технология − предлага висока резолюция, яркост и контраст, за да създаде лесен за разчитане висококачествен 3D интерфейс. Многомерната визуализация създава живо и реалистично пространствено представяне на важната за водача информация, включително скорост, навигация и информационни системи. Тя позволява и подреждане на информацията по важност на базата на условията за шофиране, като данните се представят на пластове, за да може по-необходимите показатели да дойдат на преден план на таблото, а по-маловажната информация за момента да остане на заден план.
Освен подобрено визуално представяне, концепцията изобразява и информация за автомобила директно пред погледа на водача, без да се налага той да поглежда надолу или встрани върху информационното табло. Когато се ползва със системата за предотвратяване на инциденти или помощ на водача например, многослойното инструментално табло предлага изключително реалистична графика и представяне на намаляващото разстояние до желан изход или разстоянието между автомобила и предния автомобил.

 
Ключови думи:   johnson controls, thin film transistor
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте