KIA стартира производство на Picanto в Казахстан

Общи 11 май 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6045 посещения | без коментари

KIA започна производството на компактния Picanto в Казахстан. Представеният през миналата година на салона в Женева модел ще бъде сглобяван в завода в Уст-Каменогорск. Хечбекът с пет врати е предназначен преди всичко за младите клиенти. Появата на малолитражния автомобил в гамата на приозвежданите в Казахстан автомобили KIA е обусловена от икономическата ситуация в страната: „За периода 2010-2011 г. казахстанският автомобилен пазар като цяло е скочил 2,5 пъти. В същото време продажбите в сегмент А са се увеличили 3,6 пъти. Горивата поскъпват, а транспортната инфраструктура не допринася за увеличаване на автомобилния парк. Своя положителна роля обаче играят по-привлекателните цени на компактните коли, заяви президентът на АО „Азия Авто” Ержан Мандиев в своето изявление по време на тържествената церемония по случай старта на производството на модела. – Благодарение на нашите партньори почитателите на компактните автомобили ще получат достъп до едно от най-ярките и свежи предложения в сегмента.”
Picanto може да се похвали с добра икономичност: разходът на гориво е 4,2 л/100 км в градски цикъл за 1,0-литровия двигател с мощност 69 к.с. и 5,3 л/100 км за 1,2-литровия мотор с мощност 87 к.с. Picanto ще получи богато оборудване: климатик, електрозадвижване на четирите стъкла, централно заключванe, ABS, фронтални въздушни възглавници и аудиосистема. Списъкът с опциите също е доста дълъг: бордови компютър, системи за стабилност (ESC), за активно управление (VCM) и асистент при потягляне по наклон (HAC), cветодиодни светлини, подгряване на кормилото и др.

 
Ключови думи:   kia
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте