Land Rover и Jaguar увеличиха продажбите. Обраха наградите през 2010 г.

Общи 13 януари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4331 посещения | без коментари

Два бранда, лидери в производството на луксозни премиум автомобили, отбелязват значителен ръст в продажбите си в световен мащаб през 2010 г. През отминалите 365 дни Jaguar и Land Rover са продали с 19% повече автомобили. Според експерти положителният резултат на британците се дължи на обновената им гама модели, както и на раздвижването на автомобилния пазар в страни като Китай, САЩ и Англия.
Само Land Rover отчита 25% ръст в продажбите си. Discovery 4, Freelander 2, Range Rover и Range Rover Sport се радват на засилен интерес в гореспоменатите държави плюс Италия и Русия, което общо формира 66% от пазара на марката. Глобалният бранд мениджър на Land Rover Джон Едуардс изрази задоволството си от постигнатите резултати, според него ключова роля изиграва и Evoque, който сериозно е засилил интереса и към останалите модели на британските офроудъри.
Jaguar също отбелязва ръст в продажбите си. Култовата лимузина XJ надмина всички високи очаквания, като на много пазари формира близо 40% от продажбите. XF също регистрира ръст от 8%. Глобалният мениджър на Jaguar Адриан Халмарк сподели, че е оптимист за настоящата година. Според него, с XJ „дивите котките” са затвърдили позициите си в луксозния премиум сегмент, като дори са поставили основите за бъдещо увеличение на пазарния дял в световен мащаб.
През 2010 г. Land Rover & Jaguar се радваха и на повече от 80 престижни международни награди. Особено ценни отличия за двата британски бранда са призовете на TopGear за най-луксозен автомобил – XJ, на Automobile Magazine за дизайн на годината - отново XJ и на Auto Car за автомобил на десетилетието – Range Rover. В средата на годината Императорът спечели и първо място за луксозен премиум SUV автомобил в най-новото проучване на американската изследователска агенция J. D. Power and Associates, която също отличи и Jaguar XF, но с бронзов медал, в категорията луксозен премиум автомобил.
В България автомобилите Land Rover също отбелязват ръст в ритейл продажбите от 33% спрямо 2009 г. Новият модел Jaguar XJ е 5 пъти по-продаван от предшественика си. От началото на годината у нас моделите на Land Rover & Jaguar се предлагат с пет години пълна гаранция. В допълнение се предлага пакетът Premium Service, включващ Europe Assistance - собственикът може да разчита на 36 месеца безплатна пътна помощ до гаранционните сервизи на марките в цяла Европа) и Door to Door – екип от професионалисти взимат автомобила на посочен от клиента адрес и след отстраняване на проблема го връщат обратно на уговореното място в отлично състояние.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте