Lightning GT напомни за себе си

Общи 13 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3850 посещения | без коментари

Малкият британски производител Lightning Car Company разработи преди две години електрическата суперкола Lightning GT, а после така и не се чуха много неща за нея. Ето че колегите ни от AOL са тествали модела и споделят впечатленията си от него във видео.
Припомняме, че Lightning GT е автомобил с вълнуващ дизайн в британски стил и дори леко напомня на Aston Martin DB9. Вградените в шасито батерии позволяват автономност от 250 км. От компанията Lightning уточняват, че ако класическото зареждане на електромобил отнема 15 часа, то тяхното произведение е готово за едва десет минути с помощта на голямо зарядно, адаптирано за високо напрежение. Със стандартно обаче зареждането ставало по-скоро за 20 минути. Другата приятна подробност е, че батерията функционира по еднакъв начин независимо дали е заредена на 1% или на 100%.
Монтираните отзад двигатели имат сумарна мощност от 400 к.с. и позволяват на автомобила да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,5 сек. Масата е едва 1900 кг.
Lightning възнамерява да произведе около 200 екземпляра от модела. В плановете на компанията са включени и SUV, и седан.

Видео

 
Ключови думи:   aston martin, Aston Martin DB9, car company, lightning car, SUV
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте