McLaren Mercedes SLR - Неофициално видео на последната версия на SLR...

Общи 05 юли 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1570 посещения | без коментари

Ново: Вече има налице неофициален видеоматериал на последната версия на McLaren Mercedes SLR. Моделът е дегизиран, така че предстои да стане ясно как точно ще изглежда суперспортистът. Поне клипът, качен във видеопортала Youtube, показва горе долу каква е идеята за последната съвместна работа между Mercedes и McLaren.

Видеото можете да видите на този адрес:
http://www.youtube.com/watch?v=OIv3OwJ1VNE Предишен материал: В момента Mercedes разработва следващото поколение на своите суперавтомобили заедно със своето състезателно подразделение HWA, както и с вътрешния си тунинг майстор AMG. Така настоящото партньорство с McLaren е на път да приключи с преустановяването на производството на SLR в края на тази година. И за да се отбележи този случай, Mercedes и McLaren ще представят силно модифициран вариант SLR, който ще бъде произведен само в 75 бройки.

Последната версия ще се различава доста от настоящия модел, на който е базирана. Най-очевидното ще бъде фактът, че автомобилът ще е напълно открит. И за тези, които ще кажат, че има кабрио версия на модела, ще отговорим, че става дума за модел, който е без предно стъкло и без вертикално вдигащи се врати. Всъщност дизайнът доста ще напомня на предишния C16 Speedster, базиран на Corvette, който бе направен от Callaway.

Водачът и пътникът до него ще бъде защитени само от малък дефлектор. Същевременно новият дизайн означава, че автомобилът ще може да ускорява до 300 км/ч за само 26 секунди. Съответно максималната скорост ще бъде 350 км/ч – 13 км/ч повече от настоящия SLR 722.

За представянето допринася и лекото тегло на автомобила, като от Auto Motor und Sport съобщават, че новата версия може да е по-лека с до 200 кг. Редуцирането на масата ще се получи с помощта на повече използване на въглеродни влакна, нови карбоново-керамични спирачки, както и нова система за отработените газове.

Специалното издание ще струва около 450 000 евро и се очаква да бъде представена към края на месеца от пилота от Формула 1 Люис Хамилтън. Най-вероятно той ще получи една от малкото бройки.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте