Mercedes вади конкурент на X6

Общи 20 юни 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2700 посещения | без коментари

Mercedes планира да създаде конкурент на BMW X6, който ще носи името GLS. Моделът ще бъде пуснат през 2014 г. и ще използва платформата от третото поколение M-Class и от най-новия Jeep Grand Cherokee. Кросоувърът, част от новата гама модели на Mercedes, ще се откаже от практичния петместен интериор и ще бъде заменен от спортен четириместен, екстериорът ще бъде вдъхновен от спортния CLS.
Освен сериозният конкурент X6, който през 2009 г. постигна световни продажби от 120 000 бройки, през 2016 г. ще се появи друг конкурент – Audi Q6, също така да не забравяме и Range Rover Sport.
Подробностите за бъдещия GLS са оскъдни, знае се, че агрегатите ще включват бензинови 3,5-литров V6 и 4,6-литров V8 с турбо, както и 3-литров V6 дизел. Също така Mercedes планира и дизелово-електрически хибрид, който ще споделя компонентите с Е300 Hybrid, който ще дебютира във Франкфурт през септември.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте