Mercedes най-накрая разкри SL63 AMG

Общи 22 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5870 посещения | без коментари

Днес Mercedes най-накрая разкри изцяло новия SL63 AMG на специално събитие заедно с представянето на състезателния болид Mercedes AMG Petronas F1 W03 в Испания. Моделът се появи на бял свят два месеца след световната премиера на SL, която се състоя в Детройт.
SL63 AMG се задвижва от познатия 5,5-литров V8 агрегат с туин-турбосистема, който генерира мощност от 529 к.с. Купето е изградено изцяло от алуминий и магнезий. Общото тегло на модела е със 110 кг по-леко от стоманената каросерия на своя предшественик. Резултатът е ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,3 сек (4,2 сек със силовия AMG пакет). Разходът на гориво е намален с 30% и вече е сведен до 10,1 л/ 100 км. Вредните емисии също са редуцирани, от 328 г/км при предходната версия до 231 г/км за новата.
Външият вид е доста сходен с този на SL, предната част е по-агресивна, има по-големи въздуховоди с дневни LED светлини и радиаторна решетка с изцяло нов дизайн. Страничните прагове са се запазили, а в задната част спортният дифузьор и четирите накрайника загатват за бруталната мощност на возилото.

Видео

 
Ключови думи:   mercedes amg, Mercedes-Benz, petronas, petronas f1
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте