Mercedes пуска първия дизелов SLK Roadster

Общи 18 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8960 посещения | без коментари

Mercedes пусна първия дизелов SLK Roadster. SLK 250 CDI се задвижва от 4-цилиндров агрегат с работен обем от 2143 куб.см и генерира мощност от 205 к.с.
Спортният автомобил ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 сек, достига максимална скорост от 245 км/ч, а въртящият момент е 500 Нм. Подобно на всички модели SLK и този е оборудван стандартно със старт/стоп система. Комбинираният разход на гориво е намален до 5 л/100 км, а вредните емисии са сведени до 128 г/км CO2.
Външно дизеловият SLK Roadster не се различава от бенизновите варианти, като запазва двойната изпускателна система.
Автомобилът е оборудван с автоматична G-Tronik Plus трансмисия със седем степени, а през второто тримесечие на 2012 г. ще се предлага и 6-степенна механична. Mercedes е предвидил три варианта на окачване – конвенционално стоманено, спортно с по-твърди пружини и електронно регулируемо, като последното е част от пакета Dynamic Handling.
Както бензиновите модели, така и при дизеловия се предлага избор от три варианта на варио-покрив. Моделът ще е достъпен от 13 септември, като цената му ще бъде около 42 000 евро.

 
Ключови думи:   mercedes, Mercedes-Benz, slk roadster, tronik
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте