Mercedes ще произвежда дизел-електрически E-клас

Общи 21 декември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3885 посещения | без коментари

Mercedes планира дизел-електрически E-клас. Е300 BlueTec ще излезе в продажба през септември догодина във варианти седан и комби. Хибридната система ще използва най-мощната версия на 4-цилиндровия 2,1-литров турбодизелов агрегат. Една от характеристиките на E300 BlueTec е редуцираният разход на вредни емисии от само 109 г/км CO2.
Мощността от 201 к.с. на дизеловия агрегат се комбинира с 27 к.с. на безчетков електромотор, който е позициониран в отделението на скоростната кутия. Моделът може да измине на електричество около 1,5 км при скорост до 56 км/ч благодарение на литиево-йонна батерия с капацитет 0,8 кВч. При съвместна работа те са в състояние да ускорят автомобила от 0 до 100 км/ч за 7,5 сек и да достигне максимална скорост от 240 км/ч.
Благодарение на технологии, като старт/стоп система, регенериране на спирачната енергия, ветроходен режим и гуми с ниско съпротивление, комбинираният разход на гориво е намален до 4,2 л/ 100 км, което е по-малко от разхода на съществуващия E250 CDI седан.

 
Ключови думи:   bluetec, cdi, co2, mercedes, Mercedes-Benz
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте