Michelin показа самовъзстановяващи се гуми

Общи 25 май 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6275 посещения | без коментари

Между 18 - 22 май 2011 г. в Берлин се проведе десетото издание на Michelin Challenge Bibendum, световната среща на върха за устойчива мобилност. Това е единственото събитие в света, което обединява конструктори на леки и тежкотоварни автомобили, академични среди, производители на оборудване, доставчици на енергия, научни институти, публична власт и неправителствени организации, за изграждане на обща визия за по-безопасен, по-чист транспорт на бъдещето.
В това му издание Michelin представи пет типа иновации за гума и три революционни технологии. Сред новостите са първата самовъзстановяваща се гума за леки автомобили. Тя е способна да се придвижва по заострени повърхности без да изгуби нито грам налягане. Изработена е от уникална каучукова смес, която веднага запушва дупките в протектора. В допълнение към химичните компоненти и физическите свойства на гумата, екипите за научна и развойна дейност на Michelin проучват нови окомплектовки на гуми и колела.
Въз основа на анализ на бъдещите ограничения, които производителите на автомобили ще трябва да преодоляват при проектиране на нови градски, електрически и хибридни превозни средства, Michelin разработи окомплектовки с невиждани до сега размери - 10-инчови гуми и колела (175/70 R10), които предоставят едно и също качество на пътя както 14-инчовите гуми (175/65 R14). Що се отнася до поведение на пътя и спирачната способност, гумата с колело Michelin е толкова ефективна, колкото и оригиналната гума.
В допълнение към гумите компанията проучва нови начини за максимално повишаване на енергийната ефективност. В сътрудничество с други основни играчи в индустрията за проектиране на превозни средства на бъдещето, Michelin не изключва области на научни изследвания и преследва всички възможности за иновации, така че да може да подходи към предизвикателството по отношение на материалите от всички страни. Едно от новаторските направления на Michelin е разработването на електродвигател, чиято енергийна производителност е над три пъти по-висока от тази на двигателя с вътрешно горене.

 
Ключови думи:   challenge bibendum, michelin
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте