Mitsubishi ASX получи 5 звезди от Euro NCAP

Общи 24 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2597 посещения | без коментари

Източник: www.mitsubishi-motors.bg

По-малко от година след успешното лансиране на европейския пазар, кросовъра Mitsubishi ASX затвърди отличните си характеристики, като заслужено получи максималния брой - 5 звезди (по новия протокол) от Euro NCAP. По-датайлно, впечатляващите резултати изглеждат по следния начин http://www.euroncap.com/results/mitsubishi/asx/2011/424.aspx):
Защита на възрастен: 86 %
Защита на дете: 78%
Пешеходец: 60 %
Система за сигурност: 71 %

Това високо ниво на вградена пасивна безопасност се дължи на цялостния пакет за безопасност, които включва характеристики като:
Оптимизиране на формата на предните части с осмоъгълно сечение на страничните конструктивни елементи за по-ефективно поглъщане на енергията
Трилъчева носеща структура, свързваща задния край и предния страничен елемент с централната част на предната напречна греда и долните части – с цел ефективно разсейване на енергията при фронтален удар.

В предната част на страничните конструктивни елементи има деформируема секция, която, в случай на удар с малка скорост, поглъща енергията и не позволява нейното предаване по цялата дължина на елементите. Така се намаляват до минимум повредите, които възникват в каросерията като цяло, както и разходите за ремонт.

Подсилващ пояс, със заварени един към друг странични елементи – изключително ефективно решение за поглъщане на енергията при фронтален, заден или страничен удар.

В резултат на използването на високояка стомана (виж по-горе) е намалено теглото и е увеличена твърдостта на конструкцията.

Всички тези мерки (както и други) допълват разработената от Mitsubishi Motors технология RISE (усилено купе, обезопасено срещу удар). Технологията RISE е разработена точно за тази цел: интеграция и взаимно свързване на конструктивните елементи за активна защита на пътниците в случай на злополука. Това конструктивно решение повишава значително нивото на безопасност и дава впечатляващи резултати при удар от всякаква посока, и контролирайки деформацията разсейва енергията при фронтален, страничен или заден удар.

Паралелно с това, изискванията за безопасност на пешеходците е наложило прилагането на редица мерки, например:
Дизайнът на предния капак се характеризира с двойна изпъкнала част (създава деформируема зона за защита на пешеходците),
Опора на предното стъкло с отворена конструкция,
Пластмасови предни калници,
Предна броня, която поглъща енергията (предпазва от нараняване на краката)
В допълнение към това – благодарение на всеобхватната електронна архитектура на платформата Project Global – ASX предлага пълната гама от средства за активна и пасивна безопасност, включително (в зависимост от модела и пазара):
Система за активен контрол на стабилността,
Система за контрол на сцеплението,
Помощна система при потегляне по наклон,
Антиблокираща спирачна система (ABS),
Електронна система за разпределение на спирачното усилие,
Спирачен асистент (Brake Assist),
Система за STOP сигнал при аварийни ситуации,
7 въздушни възглавници (в това число въздушна възглавница за коленете на водача) и т.н. …

 
Ключови думи:   asx, bg, mitsubishi, mitsubishi motors
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте