Nissan Leaf прави опит за световен рекорд

Общи 27 август 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7420 посещения | без коментари

Норвежките собственици на Nissan LEAF бяха поканени да вземат участие в Electric Vehicle Union (EVU) и опита на Norwegian EV Association за световен рекорд в Осло, неофициалната световна столица на електромобилите. Опитът за рекорд, който ще се състои на 31 август, ще затвърди позицията на Норвегия като най-големия пазар за Nissan LEAF и други електрически автомобили.
Двете норвежки EV организации планират организацията на това, което се очаква да се превърне в най-голямото събиране на електромобили на едно място, по едно и също време, като за нов световен рекорд са необходими над 225 електромобила. Освен клиентското участие, кметството на Осло ще получи 1000 електрически автомобила, които ще разширят общинския автопарк в следващите три години – голяма част от тях ще са Nissan LEAF.
Събитието, което стартира от Маридален, извън Осло, и завършва пред кметството на Осло, изисква всички автомобили да са едновременно в движение по продължение на 5-километрова отсечка от предварително подготвения маршрут. Събитието ще бъде наблюдавано от камери, монтирани на два безпилотни самолета.
В седмицата преди опита за рекорд в града ще се появи Nissan Pop-up Caf

 
Ключови думи:   electric vehicle, evu, nissan, norwegian
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте