Nissan Micra DIG-S: Пролетно почистване

Общи 22 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2617 посещения | без коментари

Алиансът Renault- Nissan ще остави трайна следа в автомобилната история поради редица причини. Сътрудничеството между двата гиганта дава плодове буквално всеки ден и е основният виновник за изключителния подем на електрическите коли, на който ставаме свидетели през последните 2 години. Причините за успеха, на който се радват страните в сдружението, са много, но основните са, че то дава на потребителите изключително разнородни, но еднакво качествени продукти.

Електрическите автомобили на алианса вече са факт, но масовото им приложение тепърва предстои. За щастие, Renault- Nissan разполага с една от най- пълните моделни и модификационни гами (на която би завидял всеки уважаващ себе си производител), която непрекъснато се развива и усъвършенства.

Поредното ново попълнение, в частност в гамата на Nissan, се нарича Micra DIG-S- един от най- ефективните компактни модели, лансирани някога на пазара.

Новото предложение не е електрически модел. Не е даже и с дизелов двигател. Мъникът разполага с бензинов мотор, който отделя в атмосферата впечатляващо ниските 95 грама СО2 на километър и изгарящ едва 4.1 литра за изминаването на всеки 100 километра.

Тайната на Micra DIG-S, която е част от еко- семейството PURE DRIVE на Nissan, се крие в новото й сърце- специално конструиран компактен трицилиндров мотор с работен обем от само 1.2 литра, който обаче е в състояние да генерира напълно адекватната "ежедневна максимална мощност от 72 кВт или 98 конски сили и максимален въртящ момент от 142 Нм, какот и да гарантира максимална скорост на движение от 180 км/ч, при необходимост. За високата ефективност на автомобила допринася и автоматичната система за икономия на гориво Start/Stop, CVT вариаторната предавателна кутия, оптимизираната аеродинамика и други.

Новият Nissan Micra DIG-S ще бъде представен за първи път по време на международното изложение в Женева през март, а продажбите му ще започнат през лятото на тази година.

Видео

Видео

Видео

 
Ключови думи:   micra, nissan, renault, renault nissan
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте