Nissan е сред световните зелени лидери за 2013

Общи 21 юни 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5845 посещения | без коментари

Nissan бе определен за една от най-зелените марки в света за 2013. Това стана в третия годишен доклад Best Global Green Brands на Interbrand. Отличен за лидерството си при мобилността с нулеви емисии със 100-процентовия електрически автомобил LEAF, Nissan се нарежда на 5-о място от 50-те селектирани в доклада марки. Така Nissan се предвижва с 16 места по-напред спрямо миналогодишната си позиция в доклада, благодарение на което Nissan бе изтъкнат като компанията с „най-голям възход“ в класирането.
„Зелената“ класация на Interbrand се основава на политиката и действията на компаниите, свързани с природата, и на възприятията на клиентите им.
Автомобилните марки заеха четири от първите пет места. Достигайки до Топ 10 едва във втората година, откакто влиза в класацията на най-екологичните марки на Interbrand, Nissan бързо подобри миналогодишното си класиране на 21-во място.
В тазгодишния доклад се отбелязва положителният ефект на изцяло електрическия Nissan LEAF за възприемането на марката, както и редица екологични мероприятия, сред които планове за намаляване на теглото на автомобилите с 15%, стартиращ през 2017, и сътрудничеството на Nissan с Daimler и Ford в разработването на автомобили, задвижвани от горивни клетки, които трябва да бъдат представени след 2017 г.
Nissan се стреми активно да допринася за устойчивото развитие на мобилността и обществото, целейки едновременно с това и доходен растеж. В съгласие с това, един от основните стълбове на корпоративната и екологична стратегии на Nissan, е поддържането на лидерство при електрическите автомобили. С продадени до края на май 2013 над 65 000 автомобила Nissan LEAF, той се превръща в най-продаваният електромобил в историята. Това признание, че Nissan е сред водещите в света екологична марка, е поредна стъпка от ангажимента на Nissan да намали своя екологичен отпечатък и активно да комуникира с клиентите своите корпоративни кампании и иновативни продукти.
За повече информация за продуктите на Nissan, услугите и отдадеността на устойчивата мобилност, посетете нашия уебсайт на http://www.nissan-global.com/EN/ENVIRONMENT/

 
Ключови думи:   daimler, interbrand, nissan
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте