Nissan с нов завод за литиево-йонни батерии в Португалия

Общи 11 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2429 посещения | без коментари

Nissan Motor Co. обяви, че започва строежа на нов завод в Португалия, в който ще се произвеждат високо технологичните литиево- йонни батерии, с които ще бъдат оборудвани електрическите автомобили на алианса Renault- Nissan, предназначени за европейския пазар.

Новото съоръжение ще бъде изградено на територията на съществуващият комплекс за производство на предавателни кутии на Renault CACIA, а инвестицията ще бъде в размер на 156 милиона евро. Според изявлението на компанията, комплексът ще започне ефективна дейност през декември 2012-та година, а годишният капацитет е определен на 50 000 единици.

Заводът за литиево- йонни батерии в Португалия ще бъде третият комплекс в Европа, който ще обезпечава един от основните компоненти на електрическите модели на алианса Renault- Nissan. В началото на следващата година, комплексът на Nissan във Великобритания ще стартира с годишно производство от 60 000 единици, а този във Франция ще гарантира още 100 000.

Произвежданите в Португалия батерии ще бъдат използвани в последствие в модела Fluence Z.E., който ще бъде лансиран през есента на тази година.

 
Ключови думи:   cacia, nissan, nissan motor, nissan motor co, renault, renault nissan
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте