Nissan се впуска зад кулисите на Льо Ман с DeltaWing

Общи 14 март 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3520 посещения | без коментари

За задвижване на прототипа от Nissan са предоставили 1,6-литров DIG-T (Direct Injection Gasoline - Turbocharged) двигател с мощност около 300 к.с. Това е два пъти по-малко от мощността на конвенционалните състезателни автомобили, но в същото време черната ракета е и двойно по-лека и с двойно по-ниско аеродинамично съпротивление. DeltaWing има същата технология, позната от серийната версия на Nissan Juke DIG-T.
Първите двама пилоти на Nissan DeltaWing, които са потвърдили участие, са британският състезател Марино Франчити и шампионът на Nissan във FIA GT1 World Champion Майкъл Крум. Публичният дебют, макар и не състезателен, ще бъде на 15 март, на пистата Себринг, Флорида.
Тъй като DeltaWing не участва реално в класацията на 24-те часа на Льо Ман за 2012, компанията цели да представи водеща технология, която ще покаже една потенциална насока за бъдещето на моторните спортове и ще постави началото на развитие на бъдеща технология и в сферата на серийните автомобили на марката.
За първи път проектът Delta Wing е обявен през 2010 г. като предложение за дизайн на колите в Indycar. През 2011 г. получава одобрение да се състезава в тазгодишното издание на 24 часа на Льо Ман.
Този път автомобилът е специален 56-и участник в надпреварата. Прототипът е с номер 0.

Видео

 
Ключови думи:   delta wing, deltawing, fia, gasoline, gt1, juke, nissan, world champion
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте