Opel ADAM LPG гори само 6,9 л/100 км

Общи 22 август 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6040 посещения | без коментари

Шикозният Opel ADAM вече се предлага и във вариант с LPG захранване. С това малкият градски автомобил, който може да бъде индивидуализиран по вкус, още повече разширява възможностите за избор. Новият ADAM 1.4 LPG ecoFLEX е оптимизиран за работа с LPG, или пропан бутан, но може да работи и с бензиново захранване, като водачът може да следи оставащия пробег по всяко време. В режим на захранване с LPG, ADAM с 64 кВт/87 к.с. изразходва едва 6.9 литра гориво на 100 км (с емисии на въглероден двуокис от 112 г/км). Сравнени с разходите на сравнима по мощност бензинова версия, тези на газовата са около 50 процента по-ниски! ADAM 1.4 LPG ecoFLEX е първият модел на Opel с фабрично инсталирана система за захранване с LPG, който излиза от поточната линия на завода в Айзенах. Цените са от 28 575 лева (препоръчителна цена за България с включен ДДС).С ADAM 1.4 LPG ecoFLEX, Opel разширява гамата си от LPG модели до десет: Corsa (с три и пет врати), Astra (пет врати и Sports Tourer), Meriva и Zafira Tourer, вече и новата Insignia (с четири врати, с пет врати и Sports Tourer) се предлагат с бивалентно захранване LPG/бензин. Удължен пробег с технологията за задвижване с два вида гориво
1.4 литровият ecoFlex двигател е оптимизиран за работа с втечнен петролен газ. За LPG варианта инженерите са усилили клапаните и клапанните легла и са адаптирали по съответстващ начин управлението на двигателя. Всички компоненти, свързани с работата на автомобила на LPG, включително газовия резервоар, са конструирани специално за ADAM и са интегрирани в сигурни и защитени зони в автомобила. Целта е постигане на максимален пробег при работа на LPG без никакви компромиси. Благодарение на спестяващото пространство инсталиране на резервоара за LPG под пода на автомобила, в неговата задна част е запазен и пълният багажен обем. Резервоарът побира 35 литра пропан-бутан и сам по себе си осигурява на Opel ADAM около 500 километра в комбиниран цикъл. При използване на пълния капацитет и на двата резервоара е възможно постигане на пробег до 1200 км. Удобният индикатор за пътния пробег е позициониран директно пред погледа на водача на инструменталния панел и показва пробега на бензин, LPG, както и общия пробег. Така водачът винаги знае какво разстояние може да измине с всеки вид захранване. Преминаването от режим на LPG към бензин и обратно става плавно и неусетно и може да се осъществи или автоматично, или чрез натискане на бутон на арматурното табло. Контролна светлина показва кога автомобилът е в режим на LPG, а в момента, в който се премине към бензиново захранване, светлината се изключва. Гърловината за захранване с газ е разположена непосредствено до отвора на бензиновия резервоар, като Opel предлага адаптер за зареждане на различни места в Европа. Газовите системи, интегрирани в автомобилите директно в завода на автомобилния производител, имат предимство пред тези, монтирани следпродажбено. Въпросът с безопасността е първостепенен още при планиране на производството. Проверките и изпитанията на Opel, например, включват специални краш тестове за газовите резервоари и други компоненти, които от своя страна са разположени в защитени при удар зони и са оптимално интегрирани в автомобилната структура. Резервоарът е обезопасен със специален защитен корпус, който покрива и изолира контейнера в подподовото пространство на автомобила. Така клиентите могат да бъдат спокойни, че получават своите захранвани с LPG автомобили, оборудвани с модерна технология и типичното за Opel качество, гарантирано от завода – включително надеждност, гаранция от производителя и максимална безопасност. Втечненият петролен газ е атрактивна алтернатива за околната среда и бюджета
Много клиенти в Европа оценяват захранването с LPG като атрактивна алтернатива, в което няма нищо учудващо предвид факта, че цената му на литър е наполовина на тази на безоловен бензин с октаново число 95. В Германия правителството осигурява и данъчни отстъпки за автомобилите, ползващи това гориво до 2018 година. Не само клиентите получават изгоди предвид намалените разходи, но ползи има и за околната среда. Моделите с LPG захранване отделят до 15 процента по-малко въглероден двуокис и до 80 процента по-малко азотни окиси от автомобилите със сравнимо конвенционално задвижване. В Германия горивото се предлага на над 6 500 зареждащи станции, което означава на всяка втора. В Европа около 12 милиона автомобила с LPG зареждат на над 35 000 станции, оборудвани с LPG.
LPG версията добавя още една възможност към безбройните варианти на ADAM
С възможността за зареждане с LPG освен с бензин, ADAM разширява възможностите си и утвърждава репутацията си на шампион по индивидуализация. Градският лайфстайл модел предлага над 61 000 възможности за оборудване за екстериора и почти 82 000 за интериора – повече възможности за индивидуализация, отколкото който и да било друг автомобил в този клас – от множество цветови комбинации и варианти за колелата с уникални клипсове до облицовка на тавана с LED „звезди”. В интериора ADAM разполага с високотехнологични решения като системата IntelliLink, която е съвместима както с операционна система за iPhone, така и с Android. Това прави Opel ADAM най-добрия по отношение на комуникационната свързаност малък автомобил, който освен това поддържа гласов контрол SIRI Eyes Free за iPhone.

 
Ключови думи:   astra, corsa, ecoflex, insignia, lpg, opel, opel adam, Sports
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте