Opel Insignia - Кола на 2009 година

Общи 23 ноември 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1359 посещения | без коментари

Рюселсхайм. 17 ноември.
Opel Insignia бе избран за Кола на Годината 2009 (COTY) от комисия, съставена от автомобилни журналисти от 23 страни, които признаха автомобила от средния клас за истински революционен за марката.

“Много от членовете на журито оцениха външния вид и визуалните качества на този модел, но новият автомобил (от средния клас) от Рюселсхайм е много повече от стил” - заяви организацията с идеална цел COTY.

“Активната и пасивната безопасност, комфорта и обширната гама от ефективни двигатели са характеристиките на този модел. Богатото стандартно оборудване може да бъде допълнено от модерни опции, като например, камерата Opel Eye, която разпознава пътните знаци, окачването FlexRide и адаптивните предни светлини с девет различни режима.”

Ханс Демант, Управляващ директор на Opel и Вице президент по инженеринга в General Motors Европа, заяви: “Ние сме изключително горди, че Insignia е избрана за Кола на Годината. Това е потвърждение за сериозната работа на нашите дизайнери, инженери и работници, както и за техния принос към качеството, което направи Insignia истински флагман на нашата марка.”

Car of the Year (Кола на Годината) е титла, която се дава от 59 реномирани автомобилни журналисти от 23 европейски страни. Те избраха Insignia от общо 37 сериозни конкуренти в тазгодишното състезание. Двадесет от журналистите класираха Insignia на първо място.

За да изберат най-добрия автомобил на 2009 година, журналистите трябваше да вземат предвид множество критерии, като например, дизайна, безопасността, управлението на пътя и динамичното му представяне.“Техническите нововъведения и съотношението между качества и цена са особено важни фактори,” заявиха от COTY.

Със своя вълнуващ дизайн и водещите си технологии новият Opel Insignia, който се предлага на пазара във версии ночбек, хечбек и комби, наистина надмина тези критерии.

Елегантният стил на Insignia може да се опише като съчетание на скулптурната артистичност с германската прецизност. Автомобилът също така е с особено ефективна аеродинамика с впечатляващия си коефициент на въздушно съпротивление (Cd) 0.27, което влияе много положително на икономичността, динамиката и акустичните качества на автомобила. Нещо повече, нововъведенията, като камерата Opel Eye, която може да разпознава пътните знаци и да предупреждава водачите, когато напускат лентата си на движение, са също водещи в сегмента технологии.

Новият модел на Opel ще бъде в автосалоните на дилърите в Европа в края на тази година и в началото на 2009 г. и ще се предлага с избор от девет двигателя. Всички те отговарят на емисионен клас Euro 5 и са съчетани с шестстепенни трансмисии както механични, така и автоматични.

Петте бензинови двигателя имат максимална мощност от 115 к.с. (за четирицилиндровия базов агрегат) до 260 к.с. за шестцилиндровия топ двигател. Четирите нови турбодизела с директно впръскване на горивото, разработени специално за Insignia, се характеризират с работен обем 2.0 литра. Те имат максимални мощности от 110 до 190 к.с. и отлични стойности на максималния въртящ момент от 260 до 400 Нм. Всички версии на двигателите са с много конкурентни емисии на CO2. В близко бъдеще към тях ще се присъедини и варианта ecoFLEX със забележително нисък разход на гориво и емисии на CO2.

С тази титла Insignia става третият модел на Opel/Vauxhall, който печели тази престижна награда. През 1985 година тя беше спечелена от Kadett, две години по-късно – от Omega. Нещо повече, това е първият седан от средния клас, който печели наградата от 1998 година насам.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте