Opel и Magna със споразумение - Възможна намеса на Fiat

Общи 02 юни 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1070 посещения | без коментари

Слуховете за съюза Magna-Saturn-Opel се засилват след като материали от Германия потвърждават, че Opel и Magna са осъществили пробна сделка. Осигурявайки 2.1 милиарда долара за финансиране и с подкрепата на компанията-майка General Motors, Magna обещава да задържи Opel жив за още малко време.

Друг аспект на сделката е, че тя може да служи за защита на Opel от кредиторите на General Motors в САЩ, след като американският гигант обяви банкрут в понеделник по условията на Глава 11. Според твърдения Magna е спечелила пред Fiat заради готовността на канадците да съберат 500-700 милиона евро (705-990 милиона долара) за спешно попълване на финансовия дефицит. Междувременно се очаква германското правителство да отпусне обещаните 2.1 милиарда долара.

„Постигнато е споразумение. Целта е да се отработят възможно най-много детайли преди срещата с германския канцлер Ангела Меркел, по време на на която ще бъде подписан Меморандум за разбирателство”, твърдят от Reuters.

Понастоящем обаче Fiat са принудени да пропускат преговорите с Opel. И докато италианската автомобилна компания предварително се стремеше към сделка с Opel, то днес се говори, че това би я изложило на твърде голям риск и затова трябвало да се отложи за по-нататък.

Независимо от това, главният изпълнителен директор на Fiat Серджо Маркионе казва, че все още се интересува от Opel, така че е възможен бъдещ съюз Fiat-Magna-Opel. Всеки се пита как ситуацията ще се впише в закупуването на Chrysler от страна на италианците. Нещата с потъналите в забвение Saturn също са комплицирани.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте